MOBBING


Hei fantastiske mennesker.
Jeg tenkte å snakke/blogge om mobbing i dag. Jeg vet det er mange innlegg om mobbing, men dette er et utrolig viktig tema, som jeg virkelig ønsker å skrive om/ta opp.

Mobbing er noe av det værste jeg vet om. Når jeg hører/leser om mennesker som blir mobbet blir jeg så utrolig sint. Tenk at noen kan være så grusomme og mobbe andre. Mobbing har det nok alltid vært mye av, men jeg føler at mobbingen bare blir værre og værre. Det er grusomt! Mobbing kan gjøre så utrolig mye med en person, det ødelegger rett og slett folk totalt. For noen er det så ille at de faktisk tar selvmord fordi de ikke orker mer, og det er bare helt forferdelig.

Mobbing kan være så mye, både fysisk og psykisk. Mobbing foregår i skolen, på skoleveien, på nett og ja til og med på jobb. Mobbing foregår overalt, i hele verden! Er så mange som blir mobbet og ingen fortjener å bli mobbet eller bli snakket stygt til. For tiden er det utrolig mye nettmobbing, og det blir det bare mer og mer av, for på nett kan de være anonyme og skjule seg, og det er like ille som at en person mobber deg face2face, det sårer like mye. 

Det er så mange måter mobbing foregår på. Av og til samler de seg i gjenger og rett og slett går imot en person. Noen er voldelige og rett og slett angriper en person fysisk. Noen bruker ord som mobbing, og angriper en person psykisk. Begge deler er like ille! Og jeg føler dette bare blir værre og værre. Folk blir mobbet for hvordan de ser ut, hvordan de kler seg, hvordan kropp de har osv. Jeg føler at mye av mobbingen er fokusert på kropp, vekt og hvordan en ser ut. Noe som ødelegger selvtilliten til folk, totalt! All mobbing fører til at folk mister selvtilliten. Noen har kanskje ikke så mye selvtillit fra før, men å bli mobbet gjør det ikke noe bedre. Noen har veldig god selvtillit, men selvtilliten deres blir totalt ødelagt når de blir mobbet. Det er ganske ille å rett og slett knuse selvtilliten til mennesker, og jeg skjønner ikke at folk klarer å gjøre noe så grusomt mot en person.

Mobbing er et utrolig sårt tema for meg å snakke om, når jeg selv har blitt mobbet med ord og utestenging. Det er derfor dette er et så utrolig viktig tema for meg, i tillegg til at det er veldig sårt. Jeg vet hvordan folk føler når de blir mobbet, siden jeg selv har vært der. Jeg har ALLTID hatt veldig lav selvtillit fra jeg var i tennårene, men det å ha blitt mobbet gjorde at selvtilliten sank dobbelt så mye ned enn hva den var. Det gjorde alt mye værre for meg. Jeg fikk så mange kommentarer på kroppen min og hvordan jeg så ut, at det rett og slett ødela meg totalt, og sliter ennå med de sårene den dag i dag. Mobbing vil aldri kunne forsvinne helt, det vil alltid sitte igjen sår innvendig. Jeg fikk så mange kommentarer, at jeg rett og slett omtrent sluttet å spise. Jeg spiste ett måltid om dagen,, noe som absolutt ikke var bra i det hele tatt. Men jeg hadde hørt så mange ganger om hvor feit og stor jeg var, og at jeg burde slanke meg osv at jeg rett og slett ikke ville ha noe mat. Jeg er fortsatt den dag i dag ikke noe særlig flink til å spise nok mat, ofte er det bare 1-2 måltider om dagen, og det er ikke nok. Jeg prøver å bli flinkere, og det går i perioder hvor jeg er flink til å spise ofte og lite, men så kommer det perioder hvor jeg knapt spiser. Det er rett og slett farlig å sulte seg, og skummelt. Så jeg prøver å skjerpe meg alt jeg kan.

Jeg hadde heldigvis ei venninne på ungdomsskolen som var der for meg og støttet meg. Hadde det ikke vært for henne tror jeg faktisk ikke at jeg hadde vært her i dag. Hennes støtte har vært fantastisk å ha, og jeg vet jeg alltid kan regne med henne.  Så tenker jeg på de som kanskje ikke har noen å støtte seg til, som kanskje har alle imot seg, og kanskje ikke har noen venner som er der for dem, og det er grusomt, og de tyr ofte til selvmord. For det å ha noen å støtte seg til i en slik situasjon som mobbing, er utrolig viktig. Er så viktig at man har et nettverk, er så viktig at man har venner som bryr seg midt opp i alt. Jeg håper at dere andre som blir mobbet har EN person som alltid er der og støtter deg. For det er så viktig!

Jeg har utrolig lyst til å prøve å hjelpe andre som blir mobbet. For det er lettere for folk å hjelpe andre som blir mobbet når du selv har blitt mobbet, for da er det mye lettere å forstå situasjonen. Jeg ønsker å hjelpe, og vil så gjerne at dere kommer til meg om dere skulle trenge noen å snakke med meg. Det er bare å sende meg melding, og jeg skal prøve så godt jeg kan å hjelpe til.  Og jeg har så lyst til å stoppe mobbing, men jeg tror at uansett hva en prøver på, så vil aldri mobbing helt forsvinne, tror jeg. Jeg HÅPER en dag at vi sammen kan stoppe mobbing, og få mobbing til å forsvinne.

Jeg håper dere liker innlegget. Jeg prøvde å skrive så godt og bra som jeg kunne. Dette innlegget var tøft for meg å skrive, og alt dette kommer fra hjerte, og jeg håper at dette innlegget vil nå ut til folk. At jeg ønsker å hjelpe deg om du blir mobbet. Kom til meg. I'm here!

-Hva synes du om innlegget?
-Skal jeg lage flere slike innlegg om temaer som jeg brenner for og som er viktige?

Ha en strålende fin mandag alle sammen!
♥Julianne.

Les mer i arkivet » September 2016 » Januar 2016 » Desember 2015


Hei! :) Mitt navn er Julianne og er 23 år gammel. Kommer fra ei lita bygd i Møre og Romsdal som heter Stranda. For øyeblikket er jeg uten jobb, men på leting. Det beste jeg vet er å tilbringe tid sammen med venner og familie. På denne bloggen kommer jeg til å blogge om hverdagen, inspirasjon, minner, tanker/meninger, spørsmålsrunder, vs'er og det som skulle falle meg inn. Om det skulle være noe, så ta gjerne kontakt, og legg meg gjerne til som venn. :)

For kontakt:
julianneisabell_93@hotmail.comhits